סלט שומר, ענבים ושקדים רוטב יוגורט וגבינה כחולה

הכוכב האמיתי של המנה הזאת הוא הרוטב. יש בו שילוב בין גבינה כחולה ליוגורט יווני שמפיק רוטב עז טעם, אבל לא כבד, עם מרקם חלק וקטיפתי שנמס בפה. מהמתכון שלפניכם מתקבל יותר רוטב ממה שתצטרכו עבור הסלט. אפשר להכפיל את כמויות הסלט או לשמור את הרוטב במקרר ולהשתמש בו לתיבול סלטים אחרים, כמו סלט תרד ותותים, סלט חסות ואגסים או כל שילוב רענן ועונתי של עלים ופירות.

חומרים ל־8-6 מנות

לרוטב
1 חבילה (100 גרם) גבינה כחולה גד
1/2 כוס (130 גרם) יוגורט יווני 10% גד
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום חתוכה גס
1/2 כפית מלח
לסלט
2 פקעות שומר פרוס דק
2 יחידות אנדיב סגול מופרדות לעלים
1/2 כוס ענבים חצויים
50 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

1. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון קטן או במוט ריסוק ידני עד לקבלת רוטב חלק וקרמי. שומרים בצנצנת במקרר עד 3 ימים. לפני השימוש מנערים מעט את הצנצנת לאיחוד המרכיבים.

2. מרכיבים את הסלט ומגישים: קולים פרוסות שקדים במחבת יבשה 4-3 דקות עד להזהבה.

3. שמים בקערה שומר, עלי אנדיב, ענבים וחצי מכמות השקדים הפרוסים. יוצקים 5-4 כפות מהרוטב ומערבבים לציפוי אחיד.

4. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים את יתרת השקדים הקלויים ומגישים.

טיפ תיבול: רוטב לסלט צריך תמיד להיות קצת יותר מלוח ועז טעם ממה שטעים לכם. בערבוב עם מרכיבי הסלט המליחות תתאזן.

השלימו את הארוחה עם