חומרים ל־8-6 מנות
לרוטב
1 חבילה (100 גרם) גבינה כחולה גד
1/2 כוס (130 גרם) יוגורט יווני 10% גד
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום חתוכה גס
1/2 כפית מלח
לסלט
2 פקעות שומר פרוס דק
2 יחידות אנדיב סגול מופרדות לעלים
1/2 כוס ענבים חצויים
50 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון קטן או במוט ריסוק ידני עד לקבלת רוטב חלק וקרמי. שומרים בצנצנת במקרר עד 3 ימים. לפני השימוש מנערים מעט את הצנצנת לאיחוד המרכיבים.
2. מרכיבים את הסלט ומגישים: קולים פרוסות שקדים במחבת יבשה 4-3 דקות עד להזהבה.
3. שמים בקערה שומר, עלי אנדיב, ענבים וחצי מכמות השקדים הפרוסים. יוצקים 5-4 כפות מהרוטב ומערבבים לציפוי אחיד.
4. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים את יתרת השקדים הקלויים ומגישים.
טיפ תיבול: רוטב לסלט צריך תמיד להיות קצת יותר מלוח ועז טעם ממה שטעים לכם. בערבוב עם מרכיבי הסלט המליחות תתאזן.