קראמבל בטטות עם פטה עיזים, טחינה ופקאן

לפני כמה שנים לימור לניאדו תירוש גילתה לנו שכאשר אופים פטה וטחינה בתנור קורה משהו נפלא. הטחינה עוטפת את הגבינה בטעמים אדמתיים מתקתקים, ואילו הגבינה מתייבשת מעט, טעמה נעשה מרוכז והיא מקבלת פריכות עדינה. כאן חיזקנו את השילוב המיוחד הזה עם פקאנים שבורים וקיבלנו קראמבל פריך, ללא שימוש בקמח, שטעמו ומרקמו משתדכים נפלא לבטטות הצלויות.

חומרים ל10-8 מנות

10-8 בייבי בטטות קלופות במשקל 80-60 גרם כל אחת
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
מלח ופלפל שחור גרוס
1 גביע (200 גרם) פטה עיזים מסורתית 20% גד מפוררת גס
2/3 כוס (80 גרם) פקאנים קצוצים
4 כפות (80 גרם) טחינה גולמית
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות דקות
1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים מגש או תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת סכין חדה חורצים בצד אחד של הבטטות פסים אלכסוניים בעומק חצי ס"מ בצורת שתי וערב, לקבלת דוגמת מעוינים.

3. מערבבים בקערה גדולה 2 כפות שמן זית, סילאן, כפית מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הבטטות ומערבבים בידיים עד שהן מצופות בתערובת.

4. מניחים את הבטטות בתבנית כשהצד החרוץ כלפי מטה ואופים 45-40 דקות עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.

5. בינתיים מערבבים בעדינות פירורי פטה עם טחינה גולמית ופקאנים.

6. מוציאים את תבנית הבטטות מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות.

7. הופכים את הבטטות בתבנית כך שהצד החרוץ יפנה כלפי מעלה. מפזרים בין הבטטות את פירורי הפטה-טחינה-פקאן ומחזירים לתנור לעוד 30-25 דקות עד שפני הבטטות מתקרמלים ופירורי הפטה מתייבשים קלות.

8. מפזרים בצל ירוק ופלפל חריף ומגישים.

טיפ אירוח: המנה הזאת מצוינת להכנה מראש. אופים את הבטטות יום קודם ושומרים במקרר. לפני ההגשה רק מפזרים את הקראמבל ואופים ב-220 מעלות עד שפני הבטטות מתקרמלים ופירורי הפטה מתייבשים ונחרכים קלות. ניחוחות הקלייה שיבקעו מהתנור לא ישאירו מקום לספק – זו כנראה המנה שתיגמר ראשונה בארוחה.

השלימו את הארוחה עם