אצבעות פולנטה מוצרלה ופטריות צלויות

הפתעה ללא גלוטן לשולחן החג. השילוב בין פולנטה, פטריות וגרנה פדנו נפוץ במטבח האיטלקי ומופיע לרוב כטופינג לפיצה או כתוספת למנה עיקרית. כאן הפכנו את השילוב הזה לכוכב הארוחה והוספנו לו קוביות מוצרלה קטנות שמעשירות את הטעם והמרקם. אחרי הקפאה וצלייה קצרה בתנור מתקבלות אצבעות פולנטה פריכות וזהובות עם הפתעות מוצרלה שנמתחות בכל ביס.

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 24 ס"מ (36 אצבעות)

2 כפות שמן זית
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות
מלח
עלים מ-2 גבעולי תימין

2 כוסות (480 גרם) חלב
¾1 כוסות (420 גרם) מים
3/4 כוס (125 גרם) קמח תירס (פולנטה) להכנה מהירה ועוד 4 כפות לפיזור בתבנית
1 שקית (100 גרם) גרנה פדנו מגוררת גד
1 גליל מוצרלה גד (180 גרם) חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
שמן זית לשימון

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים פטריות 15-10 דקות על להבה בינונית עד שהן מגירות את כל הנוזלים ומזהיבות היטב. מוסיפים חצי כפית מלח ועלי תימין, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. שמים בסיר בינוני חלב, 2 כפיות מלח ו-¾1 כוסות מים ומביאים לרתיחה עדינה על להבה בינונית. מוסיפים פולנטה בהדרגה תוך כדי ערבוב ומבשלים כ-5 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה מעט. מצננים את התערובת בסיר כמה דקות עד שהיא לא רותחת למגע. מוסיפים את הפטריות המטוגנות וחצי שקית (50 גרם) גרנה פדנו ומערבבים. מוסיפים קוביות מוצרלה ומערבבים לפיזור אחיד.

3. מרפדים תבנית ריבועית בגודל 24 ס"מ ביריעה של ניילון נצמד שמשתלשלת מעט מהדפנות, לחילוץ קל ונוח. מעבירים את תערובת הפולנטה אל התבנית ומשטחים בעזרת לקקן או כף לשכבה אחידה בגובה 2 ס"מ.

4. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

5. אופים ומגישים: כ-20 דקות לפני האפייה מוציאים את תבנית הפולנטה מהמקפיא, מחלצים ממנה את המשטח ופורסים לאצבעות בגודל 2×8 ס"מ בסכין חדה. אם לא אופים מייד, אפשר לשמור את אצבעות הפולנטה במקפיא עד 3 חודשים.

6. מחממים תנור ל-230 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה ומפזרים על הניירות 4 כפות קמח תירס.

7. מסדרים את האצבעות בתבניות במרווחים שווים ולא צפופים מדי, ומפזרים עליהן את יתרת הגרנה פדנו (50 גרם).

8. אופים 14-10 דקות עד שהאצבעות משחימות מעט. אוכלים חם או חמים.

טיפ של אופה: אפשר להשתמש בתבנית בגודל אחר, רק חשוב להקפיד על עובי השכבה כדי לשמור על האיזון בין הפריכות לרכות. כמו כן, חשוב לסדר את אצבעות הפולנטה במרווחים בתבנית, כדי שחום התנור יעבור ביניהן בצורה שווה ויעניק להן את המעטה הקריספי הנחשק.

השלימו את הארוחה עם