חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ ובגובה 5 ס"מ לפחות
1 חלה במשקל 500-450 גרם
לטפנד זיתי הקלמטה
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים (משקל נטו)
1 שן שום קלופה
עלים מגבעול אורגנו טרי
עלים מ-2 גבעולי בזיליקום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
לבלילה
בקבוק (500 מ"ל) איירן גד
4 ביצים גדולות
1 כפית מלח
עלים מ-2 גבעולי אורגנו
1/3 שקית (100 גרם) קוואטרו פורמאג׳י גד
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס (לא חובה)
לאפייה ולהגשה
2/3 שקית (200 גרם) קוואטרו פורמאג׳י גד
עלים מ2- גבעולי אורגנו טריים
אופן ההכנה
1. מכינים את הטפנד: טוחנים את כל החומרים למעט שמן זית במעבד מזון קטן למחית אחידה. יוצקים את השמן תוך כדי טחינה עד לקבלת ממרח. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד שבוע.
2. מכינים את הבלילה ומרכיבים את המאפה: מעבירים את הטפנד לקערה. מוסיפים את יתר חומרי הבלילה וטורפים במטרפה ידנית לאיחוד.
3. פורסים את החלה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומעבירים אותה בשלמותה לתבנית. מושכים את הפרוסות לימין ולשמאל לסירוגין, כך שמתקבלת מעין חלה בצורת ריצ׳רץ׳. המבנה הזה יעזור לבלילה לחלחל טוב יותר בין הפרוסות.
4. יוצקים את הבלילה על ובין פרוסות החלה עד שהיא מגיעה ל-2/3 מגובה הפרוסות בתבנית. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לספיגת טעמים.
5. אופים ומגישים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מפזרים את יתרת הקוואטרו פורמאג׳י (200 גרם) על פרוסות החלה ואופים 45-40 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב עמוק והגבינות מבעבעות. מפזרים עלי אורגנו טריים ואוכלים חם.
טיפ של אופה: להכנת המנה השתמשנו בחלה קנויה מהסופר בגודל סטנדרטי. אם החלה שברשותכם גדולה יותר, אפשר להיפרד בנימוס מהפרוסות שבקצוות. כמו תמיד בברד פודינג, גם כאן חלה קצת יבשה, שנקנתה יום קודם, תעבוד הכי טוב, מכיוון שהיא תספוג טוב יותר את הנוזלים.