חומרים לתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבסיס
100 גרם פיסטוקים טבעיים קלופים וקלויים
100 גרם פתי בר
80 גרם שוקולד לבן מומס
קורט מלח
למלית
3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30% גד
1 כוס ועוד 2 כפות (220 גרם) סוכר
2 גביעים (400 גרם) קרם ריקוטה 16% גד
1 כפית מחית או תמצית וניל איכותית
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 כפות (30 גרם) קורנפלור
לציפוי
120 גרם שוקולד לבן קצוץ
1/3 כוס (80 גרם) שמנת להקצפה 38%
2 כפות (30 גרם) מחית פיסטוק איכותית
לקישוט
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 כפות פיסטוקים טבעיים קצוצים
אופן ההכנה
1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תחתית של תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.
2. מעבירים את הפיסטוקים למעבד מזון, מוסיפים פתי בר וטוחנים לפירורים.
3. מעבירים את הפירורים לקערה, מוסיפים שוקולד לבן מומס ומלח ומערבבים לתערובת אחידה ומעט דביקה.
4. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב עם גב של כף.
5. אופים כ-10 דקות להזהבה קלה. מצננים קלות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-120 מעלות.
6. מכינים את המלית ואופים: מעבדים גבינת שמנת וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כשתי דקות לקבלת תערובת קרמית ומבריקה. מוסיפים קרם ריקוטה, וניל וקליפת לימון ומעבדים לאיחוד. מוסיפים ביצים בהדרגה ותוך כדי עיבוד עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים קורנפלור ומעבדים כמה שניות להיטמעות.
7. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית עם בסיס הפירורים.
8. אופים כ-70 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים אבל עדיין רוטטת במרכזה. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפני ההגשה.
9. מכינים את הציפוי: מחממים את חומרי הציפוי בסיר קטן או במיקרו בפולסים עד לקבלת קרם חלק.
10. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים אותו בעדינות עם פלטה קטנה או לקקן. מחזירים את העוגה למקרר לרבע שעה להתייצבות.
11. מכינים קישוטי שוקולד ומגישים: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים.
12. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ויוצקים את השוקולד המומס על הנייר. משטחים לשכבה אחידה בעובי 3 מ"מ בעזרת פלטה קטנה או לקקן. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומעבירים למקרר או למקפיא ל-10 דקות להתמצקות. שוברים את משטח השוקולד ומניחים שברים ממנו על העוגה לפני ההגשה.
טיפ של אופה: עוגת גבינה מהסוג הזה נהוג לאפות קצת פחות ממה שנדמה לכם. בתום האפייה העוגה צריכה להיות מאוד רוטטת במרכזה ורק 3 ס"מ מהשוליים צריכים להיות יציבים. אל חשש, העוגה עוד תתמצק בקירור. אפייה נכונה תסייע גם למנוע סדקים על פני העוגה. וטיפ של מקצוענים: לפריסה מדויקת ויפה – טובלים את הסכין במים רותחים לפני כל חיתוך.