טארט טאטן אישי עם גבינת עיזים, אגסים ודבש

אנחנו מאוד אוהבים מתכוני פטנט שהתוצאה שלהם שווה יותר מהמאמץ שנדרש כדי להכין את המנה. כאן הכנו טארט טאטנים אישיים מארבעה מרכיבים בלבד. במקום לעצב קלתיות מרכיבים את המאפים הפוך, כך שהבצק עוטף את המלית ומקבל את צורת הקלתית במהלך האפייה. הגבינה האידיאלית לטאטנים האלה היא גדעז. יש לה טעם דומיננטי שמשתלב מצוין עם טעמים מתקתקים והיא שומרת על המרקם שלה גם אחרי האפייה.

חומרים ל־9 מאפים אישיים

1 גליל (180 גרם) גדעז

3 אגסים גדולים ומוצקים

7-6 כפות דבש

4 גבעולי תימין חתוכים למקטעים

1 חבילה (300 גרם) בצק עלים מצונן

1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. מכניסים את גליל הגדעז למקפיא ל-10 דקות כדי שיתקשה מעט ויהיה נוח לפריסה. פורסים את הגליל בסכין חדה לפרוסות בעובי ½1 ס"מ.

3. חוצים אגסים לאורכם ומוציאים מהם את הגרעינים עם כפית. פורסים את האגסים לרוחבם לפרוסות דקות בעובי 2 מ"מ.

4. יוצקים 9 תלוליות של כחצי כף דבש על נייר האפייה במרווחים גדולים ומשטחים אותן עם גב הכף לקבלת צורה של עיגול. מניחים על כל עיגול דבש גבעול תימין קטן ועליו מניחים מטבע גדעז. מסדרים 10-8 פרוסות אגסים בחפיפה, כך שיכסו את הגבינה לחלוטין.

5. פורסים בצק עלים על משטח העבודה וקורצים ממנו 9 עיגולים בקוטר 9 ס"מ כל אחד. מניחים עיגול בצק על כל מניפת אגסים ומהדקים סביבה את שולי הבצק.

6. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים 30-25 דקות עד שהבצק מזהיב והדבש משחים ומבעבע מתחתיו.

7. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים דקה-שתיים. מניחים מגש או תבנית על המאפים והופכים אותם יחד. מקלפים בזהירות את נייר האפייה מהמאפים, מזלפים עוד קצת דבש על כל מאפה ומגישים.

8. אפשר לאכול את המאפים בטמפרטורת החדר או להכין מראש ולחמם לפני ההגשה כ-5 דקות ב-180 מעלות.

טיפ של אופה: להכנת המנה אפשר להשתמש בבצק עלים קפוא על בסיס חמאה, אלא שאלו בדרך כלל מגיעים באריזות גדולות יותר, וברגע שמפשירים אי אפשר להקפיא שוב. לכן מומלץ להשתמש בבצק הקפוא רק אם מתכננים להכפיל כמויות. דעו גם שהבצק הקפוא קצת יותר עבה מהמצונן. כמו כן, זכרו להפשיר אותו במקרר במשך הלילה.

השלימו את הארוחה עם