סלט בוראטה עם עגבניות צלויות וטריות ופירורי לחם מתובלים

כשיש בוראטה לא צריך להתאמץ כדי לעשות ממנה מנה מרהיבה. במקרה הזה שדרגנו את צלחת העגבניות החגיגית בשלל עגבניות שרי צלויות. נוזלי הצלייה של העגבניות והנוזלים שניגרים מהבוראטה הופכים ביחד לרוטב טעים ומלא עסיס. את הקראנץ׳ והמליחות מספקים הפירורים המטוגנים.

חומרים ל-4 מנות

לעגבניות הצלויות
1/2 ק"ג עגבניות שרי תמר חצויות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
עלים מ-2 גבעולי אורגנו

לפירורי הלחם המתובלים
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
1/3 כוס (20 גרם) פירורי פנקו
1/2 כפית מלח
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון

לסלט
300 גרם עגבניות שרי תמר צבעוניות חתוכות לרבעים
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 גביע (125 גרם) בוראטה גד
שמן זית
מלח ים
חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה

1. צולים את העגבניות: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. מערבבים עגבניות שרי עם 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, סוכר ועלי אורגנו ומשטחים בתבנית תנור בשכבה אחת.

3. צולים כ-30 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות מעט. מצננים לטמפרטורת החדר. אפשר לצלות את העגבניות עד שבוע מראש ולשמור במקרר עם הנוזלים שנקוו בתבנית.

4. מכינים את פירורי הלחם המתובלים: מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים שום כמה שניות על להבה בינונית-נמוכה עד שעולה ניחוח. מוסיפים פירורי פנקו וחצי כפית מלח ומטגנים כ-3 דקות עד שהפירורים מזהיבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

5. מוסיפים לפירורי הפנקו המטוגנים קליפת לימון מגוררת ומערבבים.

6. מרכיבים את הסלט ומגישים: מעבירים את העגבניות הצלויות לקערה עם הנוזלים שנקוו בתבנית, מוסיפים עגבניות טריות, חומץ בלסמי, כף שמן זית וכפית מלח ומערבבים בעדינות כדי שהעגבניות הצלויות לא ייקרעו.

7. מעבירים את העגבניות לצלחת הגשה. מניחים במרכזה בוראטה ומפזרים את פירורי הלחם המתובלים בכמות שרוצים (מומלץ לפזר בנדיבות מכיוון שהם מעניקים למנה המון טעם ופריכות). יוצקים על הבוראטה שלוק של שמן זית, מפזרים מעט מלח ים ועלי בזיליקום ומגישים.

טיפ פריכות: כדי שפירורי הלחם יעשו את מה שמצופה מהם, חשוב מאוד לא להשתמש בפירורי לחם "רגילים" מהסופר. אם אין לכם פנקו אפשר להשתמש ב-30 גרם לחם ישן שטוחנים במעבד מזון לפירורים מעט גסים. אגב, עם הפירורים המתובלים האלה אפשר לתת בוסט של פריכות למגוון מנות, מסלטים וירקות מאודים ועד פסטות ודגים בתנור.

השלימו את הארוחה עם